Pàgines

3.9.08

CALENDARI I RESULTATS DE LA UEF A SEGONA REGIONAL GRUP 15. TEMPORADA 2008/2009



Jornada 34
Roses B 1 - UEFigueres 3
Fi de festa a Roses, on el líder ha sumat els últims tres punts de la temporada. Ens veiem l'any que ve a Primera Regional. Espero trobar-vos-hi a totes/es. Fins després, FORÇA UNIÓ !!!!!

Jornada 33
UEFigueres 7 - Torroella 0
Últim partit a Vilatenim d'aquesta temporada. Hem hagut d'esperar a l'últim partit per veure un joc vistós del nostre equip, que ens ha regalat un gran joc i molts gols, davant d'un rival que, tot i perdre, jugarà la promoció d'ascens a Primera.

Jornada 32
Llançà 0 - UEFigueres 5
Una maneta de gols a domicili per celebrar l'ascens. Es nota que no hi he anat i no sé què més dir? Si algú ha vist el partit i en vol dir alguna cosa més, estem oberts a qualsevol opinió. Fins la setmana que ve i felicitats a tots altra vegada.

Jornada 31
UEFigueres 2 - Empuriabrava 0
Tercer match-ball i definitiu. La Unió és ja equip de Primera Regional. El partit d'avui ens ha servit per sumar els tres punts que, matemàticament, ens donaven l'ascens. Des d'aquí només vull felicitar a tothom per la feina feta en aquesta temporada que ha estat més complicada del que esperàvem. Felicitats a tots i VISCA LA UNIÓ !!!!

Jornada 30
Agullana 1 - UEFigueres 1
Empat que no serveix per pujar de categoria, doncs el Torroella ha guanyat a Empuriabrava, el nostre pròxim rival. Hem de pensar que els jugadors volen celebrar-ho amb tota la seva afició, a Vilatenim. Vinga, que ja falta poc.

Jornada 29
UEFigueres 1- Cabanes 3
ÚLTIMA HORA: El Torroella ha perdut i ho deixa tot a les nostres mans el proper cap de setmana. A veure si ho aprofitem.
Primer partit d'ascens. Si guanyem i el Torroella perd, faci el que faci l'Esplais, ja som matemàticament nou equip de Primera Regional.
I una merda!!! Un altre partit execrable, odiós, abominable i repulsiu de la Unió a Vilatenim. Totalment passius, els nostres jugadors han vist com els del Cabanes, sense fer res de l'altre món, s'han posat per davant en el marcador. Mitja part jugant a tot menys a futbol. Comença la segona. Esperem la reacció de l'equip i a la graderia parlem de remontades. Reacció? No l'hem vista enlloc. Al contrari, en cinc minuts, 0-2. Ja veus. Com si no tinguéssim res més a fer. I els jugadors, continuaven passejant. I a la banqueta, semblava que guanyàvem per quatre gols. No s'han aixecat en cap moment, ni per donar ànims, ni instruccions, ni el bon dia. Res, ja veieu, passivitat total. Potser és que es pensen que ja està tot fet, però aquesta actitud és, fins i tot, insultant per un públic que cada tarda ve a futbol i que només troba un desangelament general.
Encara no us he explicat el final de la història: hem escurçat diferències de penal (únic xut entre els tres pals del partit) però, abans d'acabar el partit, un golàs, golarro amb majúscules del Cabanes, amb l'esquerra, de fora l'àrea i per tot l'escaire. Fabulós. Gràcies.

Jornada 28
Maçanet de Cabrenys 1 -UEFigueres 4
ÚLTIMA HORA: Després dels resultats d'aquest diumenge (empat de l'Esplais a Verges i victòria del Torroella a Cabanes), matemàticament ens falta sumar 5 punts per assolir matemàticament el nostre objectiu. Els pròxims partits (Cabanes a casa i a Agullana) seran cabdals per signar el segon ascens consecutiu del nostre club. Tots a Agullana per celebrar-ho (sempre i quan no fem el ximplet a Vilatenim, clar!!!)

Partit passat per aigua. La pluja que ha caigut una hora abans del partit, a més d'un xic de calamarsa, ha deslluït el partit, que ha deixat els jugadors ben molls i enfangats. En aquest estat, el Figueres no ha trigat a posar-se per davant al marcador, però abans de la mitja part els locals ens han empatat. El joc, lluny de ser vistós, ha estat igualat fins ben entrada la segona part, on el Figueres ha desaprofitat tres ocasions increibles per posar-se per davant, fet que ha aconseguit en els últims 20/25 minuts. Cal destacar el tercer gol de la Unió, amb una majestuosa vaselina gairebé des de mig del camp. Tres puntets més afegits i un partit menys. A veure si retrobem el bon joc a casa la setmana que ve. Falten 18 punts per jugar i estem, com a mínim, a 13 del segon. Ja falta poc. Fins després.

Jornada 27
UEFigueres 0- Sant Miquel de Fluvià 0
Després d'un any i mig, el Figueres s'ha quedat sense marcar a Vilatenim, on les coses no acaben de funcionar, ja ho veieu. Però en línies generals, últimament, tampoc anem massa bé: 5 punts dels últims 12. Això ja no és la mala sort d'un partit, sino el mal joc de tota la temporada. Sort en tenim que els nostres perseguidors tampoc són gaire fiables, ja que també perden punts pel camí i ara estan més pendent de la segona plaça que de la primera, que si no........

Jornada 26
Borrassà 0 - UEFigueres 7
Gran golejada per oblidar el que va passar fa una setmana. No només són tres punts, sinó que la moral de l'equip es veurà enfortida després d'aquesta victòria. Però no deixo de pensar en com enyorem aquestes golejades a Vilatenim. Continuem a 13 punts de l'Esplais (avui han guanyat al Vilajuïga) quan falten el doble de punts per disputar. Cada cop s'acosta més l'ascens, però no val a badar. Felicitats !!!

Jornada 25
UEFigueres 1 - La Jonquera 4
Sí, sí, heu llegit bé, no m'he equivocat. Ha sigut un partit vergonyós, ignominiós, torbador, infame, ruboritzant, turbador, deshonest, indignant i vexatori. Sí, què passa? He tirat de sinònims... i què? Almenys jo m'espabilo a fer la meva feina, cosa que no es pot dir de certs jugadors que han participat (per dir-ho d'aguna manera) avui en el partit. No hem xutat entre els tres pals (el gol, de penal), no hem fet tres passades bones seguides, dormint al camp, al ralentí, passejant, sense esma per anar darrere una pilota. Els de La Jonquera ens han torejat al mig del camp (almenys ells en tenen) i ens han clavat 4 gols que ens han fet caure la cara de vergonya. I la nostra tàctica, a part de jugar amb tres migcampistes, ha sigut penjar pilotes a l'olla sense cap sentit, sempre allà on hi havia rivals i mai on hi havia els nostres davanters. Ja ho dèiem des de fa dies: l'equip no està fi, no juga a res a Vilatenim i sempre guanya per inèrcia. Espero que el d'avui hagi sigut el partit on hem tocat fons, per què sinó, la broma del "ensems podem" de Castelló anirà a més i ja no serà tanta broma. Ah! I allò de celebrar l'ascens a Vilatenim contra el Cabanes, jugant així, ja us ho podeu treure del cap.
Primer partit que perdem des del setembre del 2007, però es pot perdre de moltes maneres i la d'avui ha sigut ruboritzant.... quina merda !!!! Encara sort del coixí de punts (demà en poden ser 10 si l'Esplais guanya).
ÚLTIMA HORA: L'Esplais també ha perdut (1-0 a Portbou). Sort en tenim que els altres se la foten entre ells......


Jornada 24
Aro 1 - UEFigueres 1
Un punt tret amb molta suor, car faltant 20 minuts per acabar el partit, la Unió perdia. Aquest partit ens ha servit per deixar dues anècdotes i prou: que l'Esplais hagi retallat la diferència i s'hagi situat a només 13 punts i que l'Aro s'hagi convertit en l'únic equip que no ha perdut amb la refundada Unió Esportiva Figueres (si bé és cert que tampoc l'ha guanyat).
Només hem d'esperar el dia que l'èxit de l'ascens arribi a Vilatenim; això és impossible que s'escapoleixi de les nostres mans. Personalment, crec que celebrarem l'ascens a casa contra el Cabanes... quan encara faltin 15 punts per disputar,..... no sé...... és una aposta.

Jornada 23
UEFigueres 5 - Verges 1
Gran partit i tres puntets més, evitant així que la premsa de Castelló comenci amb la campanya "Ensems podem".

Jornada 22
Esplais 0 - UEFigueres 2
Gran partit el d'avui al matí a Castelló, on la temporada ha quedat gairebé sentenciada i amb el nostre equip amb un peu i tres quarts a Primera Regional, i que converteix la resta de partits en poca cosa més que anècdotes. Ja vaig dir que els desplaçaments a Portbou i a Castelló eren claus per l'esdevenir d'aquesta temporada i l'equip ha complert. Ara només falta millorar a Vilatenim. Felicitats a tots.

Jornada 21
UEFigueres 2 - FE Vilajuïga 0 (45 minuts)
Entràvem tot contents a l'estadi quan hem llegit, en el full informatiu habitual de cada dissabte: "El nostre rival s'ha presentat amb 7 jugadors, és probable que el partit no es disputi total o parcialment". Dit i fet, s'ha jugat mitja part i cap a casa amb 3 puntets més. Des d'aquí vull demanar un aplaudiment pels 7 jugadors visitants que s'han presentat a jugar el partit i, alhora, també demano una gran xiulada i escridassada per aquells que no n'han volgut saber res d'aquest partit. Però, com diria aquell president: "Això no es pot permitir" (sic).
I la Unió? Quin riure, avui, a la graderia. Anaven passant els minuts i no hi havia manera de foradar la porteria. I ells amb 7. Aguantant. Molt ben posats. El porter, un crac. Fins i tot hem fallat un penal (altre cop en Cruz xutant la pilota a toros; no hi ha ningú més que xuti penals???? i que els xuti entre els tres pals, almenys????). I us ho podeu ben creure... fins al minut 35 (!!!!!!!!) no s'ha marcat el primer. I no em digueu que "ai, no ens hem volgut passar", "no anàvem a fer mal als pobres 7 nois que han vingut" o "ens hagués sabut greu guanyar 3-0 al minut 4", perquè fa un any, a la jornada 12, al camp de l'Ullà, els hi vam fotre 9 en mitja part en una situació semblant a la que s'ha viscut avui. A Tercera no hi ha miraments i a Segona sí? Personalment, crec que aquests arguments emmascaren el que anem dient des de sempre: el mal joc de l'equip a casa. Deu ser que Vilatenim els posa nerviosos.. .ai, la pressió !!!!
Fins d'aquí 15 dies !!!!!

Jornada 20
Portbou 0 - UEFigueres 7
Personalment, pensava que aquest desplaçament seria molt més equilibrat i més difícil del que finalment ha succeït. 9 de 9 a la segona volta, 18 gols a favor i 2 en contra, molt millor que a la primera. Quatre golets a la primera part i tres més a la segona serveixen, d'una banda, per establir la victòria més gran a domicili de la Unió aquesta temporada i, de l'altra, per donar un cop de puny a sobre la taula de la classificació d'aquest grup, un cop d'efecte que permet anar mooolt més tranquils (si no hi anàvem ja) a Castelló d'aquí quinze dies, en un partit en el que segurament es decidirà gran part del futur d'ambdós equips. Així doncs, només cal felicitar a l'equip i animar-los que golegin d'aquesta manera també a Vilatenim.

Jornada 19
UEFigueres 5 - Viladamat 2
Si més no és curiós que un resultat tan inusual com aquest s'hagi repetit ja 3 cops a Vilatenim aquest temporada.
El partit d'avui, distret i discret, amb fases de més bon joc que d'altres, davant d'un equip ben ordenat que ha patit massa l'expulsió primerenca d'un dels seus dos centrals. Com a anècdota queden els dos penals, un a cada àrea; Cruz falla (de molt) el local i a les acablles del partit, els visitants marquen el seu, en una jugada que ha suposat també l'expulsió de Cipri. Tres puntets més que permeten continuar amb l'avantatge al primer lloc de la classificació, tot esperant què farà demà l'Esplais en el seu derbi local contra l'Empuriabrava.
Sembla que després dels fets de Torroella, l'equip ha reaccionat o l'han fet reaccionar: 16 gols en tres partits. Veurem què passa en els, segons la meva opinió, decisius desplaçaments d'aquest mes de febrer: Portbou i Castelló. Si en sortim victoriosos, ja podem lligar el sac de blat; si no, la competició se'ns fara un xic més llarga.

Jornada18
Vilabertran 0 - UEFigueres 6
No es pot començar millor la segona volta, golejant a domicili (davant d'un rival que ens va donar massa problemes al primer partit d'aquesta temporada) i ensopegant fins a sis dels teus perseguidors en la classificació (Esplais, Torroella, La Jonquera, Cabanes, Agullana i Portbou). Una jornada menys i més líders que mai. Esperem que el bon joc retorni a Vilatenim la setmana que ve i que s'esvaeixin les mancances observades en l'equip.

Jornada 17
UEFigueres 5 - Roses B 2
Acabem la primera volta amb un fictici avantatge de 7 punts, ja que el nostre perseguidor, l'Esplais, té un partit pendent des de la setmana passada.
Si fem un repàs del que han estat aquests primers 17 partits, el més positiu que cal destacar és òbviament el lideratge, obtingut d'una manera menys brillant i menys contundent del que esperàvem. Evidentment, estàvem molt ben acostumats, però el desencís pel joc no ens el treu ningú i si som líders és per una raó: som superiors als altres rivals (encara que a vegades costi de veure). Naturalment, en algun partit s'ha demostrat que aquesta categoria no té el mateix nivell que la de l'any passat, però crec que el nostre equip està en un graó més de tots els altres i a molts ens emprenya que no es demostri als partits. És evident que un mal moment el pot tenir qualsevol, però trobo que aquest curs, la Unió n'ha passat masses, de mals moments, on destaquem sobretot, a casa, l'empat amb l'Aro i les dificultats per guanyar a equips com el Vilabertran o el Borrassà i, a fora, els empats a Viladamat i, sobretot, sobretot, l'imperdonable de la setmana passada a Torroella.
Espero que la segona volta que comença diumenge vinent sigui mooolt millor, sobretot pel que fa referència al joc, que aquesta que ha acabat. Fins aleshores, que tingueu un bona setmana !!!!

Jornada 16
Torroella 3 - UEFigueres 3
No he anat a Torroella però l'he seguit per Ràdio Vilafant i se m'ha acudit fer un concurs: envieu un adjectiu per qualificar un equip que guanya 0-3 ben entrada la segona part i es deixa empatar el partit de manera vergonyosa. Apa siau !!!!

Jornada 15
UEFigueres 2 - Llançà 1 (CAMPIONS D'HIVERN)
Déu n'hi do. Crec que el Figueres té prou equip, jugadors i pressupost per no fer patir els seus aficionats que, enfredolits, emplenen la tribuna a Segona Territorial. La Unió s'ha trobat amb un equip ben posicionat, que rascava una mica i que ha ofegat el joc dels locals al mig del camp. A la primera part encara ens n'hem ensortit, amb un gol d'una gran bellesa; però a la segona, ai caram !!!!, avorrida, lenta, cansina.... Esbufecs a la grada, poques idees al camp i el rival que s'ho creia, fins que al minut 80 ens empaten: es treu una falta, tothom es mira la pilota, toca el pal i entra. Apa, a córrer. Se senten els "ja t'ho deia", els "ja es veia a venir", i alguns s'aixequen i se'n van. Però aquests s'han perdut el millor. Faltant 2 minuts de no res, i després d'haver tret tres córners seguits, arriba el gol de la victòria, massa premi per tant poc futbol. El Llançà, que ja jugava amb 10, ha protestant de manera vehement a l'àrbitre, argumentant que era fora de joc; resultat: s'han quedat amb 8. Tres puntets més que ens serveixen per continuar a 6 punts de l'Esplais, que avui també ha guanyat.

Jornada 14
Empuriabrava 1 - UEFigueres 4
Tres puntents més pel Figueres. Jo no hi he anat; feia fresca i estic refredat. Si algú hi ha anat i em vol enviar la crónica, serà benvinguda. Ara procedim a actualitzar la classificació.

Jornada 13
UEFigueres 5 - Agullana 1
"Tengo un poder", que deia aquell humorista expert en acudits. Han encés els llums de l'estadi abans d'acabar la primera part, tal i com demanàvem fa quinze dies. Gràcies !!!. Puc demanar una altra cosa, ara que hi som??? La megafonia. Penseu que el public només està a la tribuna. Milloreu la megafonia de la tribuna. No ens enterem dels canvis i la música la intuïm (ja n'hi ha prou de Bruce, no???). Ja sé que és difícil, ja que aquest tema és un mal endèmic des de que estàvem a Segona A. Anem al futbol......
Avui hem vist un partit distret, a Vilatenim, tot i que la primera part ha sigut un xic ensopidota i que ha acabat amb un marcador mínim d'1-0. L'Agullana ha fet un senyor partit i no s'ha acovardit en cap moment i fins i tot ha tingut una sèrie d'ocasions per empatar.
La segona part del Figueres ha estat mooooolt millor, sobretot amb els canvis al mig de camp, que han dotat a l'equip d'una agilitat i rapidesa que fins aquel moment no s'havia vist. S'ha decidit ràpid, ja que al minut 1 de la segona, un rebot ha afavorit l'equip local per fer el 2-0 i jugar més tranquils. Com deia, després dels canvis, l'equip ha trobat un altre ritme, més vertical i més ràpid, fet que ha portat al 5-0. Només un xut genial de falta a la vora de l'àrea, ha permès a l'Agullana fer el merescut gol mal anomenat de l'honor. Un petit detall... no trobeu que ens fan massa gols a pilota parada??. Reflexionem-hi, si us plau, reflexionem-hi. Tres puntets més, i el diumenge cap a La Jonquera, que avui ha perdut amb els Esplais de Castelló per 2-0. D'altra banda, el Cabanes ha sumat només un punt amb el Vilabertran.

Jornada 12
Cabanes 1 - UEFigueres 4
Gran partit el que s'ha vist a Cabanes. La primera part, vibrant, ha demostrat per què són dos equips de la part alta de la classificació. Però el gran pas del Figueres per aconseguir la primera plaça del grup no s'ha consolidat fins la segona part i el tercer gol, després de veure com al Cabanes no li senyalaven un penal força clar i, seguidament, xutaven al pal en una altra ocasió. Tres punts més que han de servir per asserenar l'equip, sobretot pel que fa els partits de casa, en els quals semblen un punt nerviosos. Serà que la pressió a Segona Territorial és insuportable?

Jornada 11
UEFigueres 4 - Maçanet de Cabrenys 1
Jornada frescota (com diria aquell) que el nostre equip no ha ajudat a escalfar. Partit avorrit, mooooolt avorrit, amb una primera part pèssima, per esborrar, només destacable per l'autogol del Maçanet i un parell de jugades aïllades en les hem pecat de passerells (un pal i dues passades, i no pas xuts, al porter contrari).
La segona part ha començat diferent, semblava que el descans havia anat bé als jugadors. En poca estona, hem passat del 1-0 al 3-0 fent jugades de certa qualitat. A això hi ha ajudat força el segon entrenador (avui el nostre primer entrenador no hi era) decidint canvis al mig del camp. Després, relaxament, sopor, pesadesa, els minuts s'allargaven de manera infinita. El públic ha aguantat el fred estoicament davant aquell lent espectacle. Potser contra l'Agullana, si fa aquest fred, la gent s'ho pensarà dos cops abans d'anar a Vilatenim. A la recta final, el Maçanet ha aconseguit un nou gol i el Figueres n'ha aconseguit un altre. Ja veieu, quina obvietat, però no es pot ni ensucrar cap comentari. Tot el partit així, ras i curt.
Només una recomanació a l'encarregat de l'interruptor dels llums de l'estadi. No es podrien encendre abans d'acabar la primera part? O això, o juguem amb una pilota fluorescent. Gràcies.

Jornada 10
Sant Miquel de Fluvià 0 - UEFigueres 3
Aquest cop sí, i ja era hora, joc autoritari i convincent de la Unió, que es manté una setmana més com a líder en solitari. Tres punts més que, d'una manera contundent i justa, ens emportem cap a Figueres. El Figueres ha controlat el joc en tot moment i no ha donat opcions al Sant Miquel. Felicitats, nois. Les coses tal com són: si juguem bé, ho diem; si no, també. Espero que aquesta setmana no hi hagi ningú que la lectura d'aquest bloc li provoqui espasmes i descontrol, a més de diferents tipus de fluixera, com sembla que va passar la setmana passada. Esperarem frisosos els e-mails, com la setmana passada, que van arribar sense esperar-los.....

Jornada 9
UEFigueres 5 - Borrassà 2
ÚLTIMA HORA: La Jonquera ha empatat i el Roses B ha perdut. La jornada, malgrat tot, ha estat moooolt positiva.
Tres punts més, líders en solitari i tot el que vulgueu, però el joc no és bo. L'equip s'encalla al mig del camp, li costa agafar el ritme i no troba massa solucions en atac. Em direu que hem fet 5 gols, però fins els quart d'hora de la segona part anàvem 3-2; els altres dos els hem fet a la recta final quan el rival està ja esgotat. A més a més, els visitants s'han avançat al marcador amb un gran gol al contraatac i amb la nostra defensa fent la gara-gara amb el fora de joc. 0-1. En deu minuts, però, tot s'ha de dir, hem remontat el marcador. Fantàstic. Fins i tot hem aconseguit el gol de la tranquil·litat abans de la mitja part. Però és que abans d'acabar els primers 45 minuts, ells s'han apropat en perill i l'Eto'o (sí, sí, tal com llegiu) ens ha marcat un gran gol. 3-2. Necessitàvem un altre gol de la tranquil·litat. És normal que contra el Borrassà (penúltim) necessitem dos gols de la tranquil·litat???. No, no i no. A la segona part, tornem-hi: el mig del camp no mou la pilota amb fermesa, la lentitud es converteix en marca de la casa, els extrems no existeixen, en Marquitos la toca i la toca, no la passa i la perd, a la davantera no li arriben, doncs, pilotes amb condicions de ser jugades. Ai, que costarà aquest any!!!! Els encertats canvis (han obert el camp) i l'esgotament físic del rival ha fet pujar dos gols més al marcador que, personalment, no ha fet massa justícia. El 3-2 hauria estat més just. Apa, ens veiem a Sant Miquel !!!!

Jornada 8
La Jonquera 0 - UEFigueres 2
Suspès per la pluja. Es disputarà el dia 8 de desembre.
Partit seriós de la Unió, que ha sumat 6 puts en menys de tres dies.. no està malament. Amb dos golets a cada part (el segon de penal), s'ha tirat endavant un partit que a principi de la temporada semblava clau per la lluita per l'ascens. Cal destacar el nodrit grup de unionistes que s'han desplaçat fins a LJ en un dia festiu. Potser alguns tornaven de l'Auchan.. jejejejeje

Jornada 7
UEFigueres 1 - Aro 1
Primer de tot, vull disculpar-me pel retard; he estat tot el cap de setmana de turisme rural a la Vall d'en Bas (podeu veure els enllaços d'interés que teniu a la dreta). Anem al futbol.
Després de 20 partits a Vilatenim, volen els primers dos punts. Fa mal, sobretot per què no esperava pas que volessin contra aquest equip, precisament. El partit ha estat fluix, dolent, esperançador a partir de l'1-0 però, ah noi, avui no era el dia de la Unió, que ha vist com l'empataven al minut 93. Injust? Jo diria que no, només una punyalada al sotaventre que ens ha de fer reaccionar una vegada per totes. Ja fa massa que ho diem, des d'aquest bloc, que el Figueres no està fi i que, d'altra banda, els equips d'aquest any no s'assemblen en res al Mariscal d'Ullà de l'any passat. Sembla que no estem pel que hem d'estar; sembla que encara vivim dels aires del passat mes de juny, sembla que totes les categories han de ser igual per què som el Figueres. Incorrecte. Aquest any no serà fàcil, sobretot si nosaltres encara li posem més dificultats a sobre. No pot ser que el públic s'avorreixi a Vilatenim; podem perdre, podem guanyar, però avorrir-nos, mai !!!! I menys en les categories on estem.
D'altra banda, es van sentir xiulets a Vilatenim, totalment conseqüents amb el que passava en el terreny de joc però, des de la meva modesta opinió, m'agradaria que els xiulets es guardessin a la butxaca fins que l'àrbitre marqui el final del partit. Després sí. De la mateixa manera que, fins ara, en cada partit, hem acomiadat l'equip amb una ovació, ja seria hora (vistos els últims partits) que els acomiadessim amb xiulets, sobretot si ens donen l'espectacle d'aquest dissabte.
Però com que ja sabem que això no tornarà a passar (oi que no, nois?), aquesta vegada ho deixarem passar, ho oblidarem, i només ho recordarem com aquella anècdota dels dos punts voladors, que van ser els únics valents que s'atreviren a abandonar-nos. Visca la Unió!!!

Jornada 6
Verges 0 - UEFigueres 2
Líders en solitari, després de l'empat de La Jonquera i la derrota del Roses B. No hi ha massa més a dir: no he anat a Verges. Si algú hi ha anat i vol fer la crónica, que m'enviï un escrit o un comentari, que aquesta temporada encara no els hem estrenat. Va, interactuem!!!!
Tenim un comentari amb la crónica del partit i un altre, el que segueix, enviat per correu.
Això funciona:

Bona entrada al camp del Verges, amb unes 300 persones, amb majoria unionista (3 € l'entrada). D'entrada destacar que Ruben i Albert van sortir de titulars després de la bona segona part que van jugar contra l'Esplais. La Unió va sortir amb ganes però es va trobar amb un Verges molt ben posicionat i perillòs a la contra, que va tenir tres ocasions clares amb el 0-0 al marcador, sobretot la primera amb una gran vaselina que es va estavellar al pal després que el porter unionista, Xavi Gallego, la toqués amb la punta dels dits. El Figueres no aconseguia crear jugades clares de perill perquè l'arbitre les tallava totes per fora de joc, tant si ho eren com si no. Tot i aixó la sensació de domini de la unió era clara, i poc abans del descans Cano amb una gran xilena va marcar el 0-1. La segona part va continuar amb el mateix guió de domini figuerenc, algun contraatac dels locals i la nefasta actuació arbitral. Just quan els seguidors blanquiblaus es començaven a posar nerviosos, va arribar el gol de Dani Falguera a llançáment d'un corner, pentinat al primer pal i rematat al segon. Els darrers vint minuts només destacar el desquiciament de l'arbitre i l'entrenador local. En resum, partit pràctic dels de Coto, però que posa en alerta tothom de cara al proper desplaçament d'aquí 15 dies a La Jonquera.

(Crónica de J.M.) Gràcies per la col·laboració.



Jornada 5
UEFigueres 3 - Esplais 1
Gran ambient a Vilatenim, on unes 800 persones han presenciat el partit a la tribuna de l'estadi, moltes d'elles vingudes de Castelló.
Personalment, crec que hem vist la pitjor primera part del Figueres en els 20 partits que el nostre equip a jugat a casa des de que es va refundar. Espessos, tristos, perdent totes les pilotes, fent passades que no anaven enlloc, amb un 4-4-2 que no ha funcionat gens ens els primers quaranta-cinc minuts. Jugant en rombe, el nostre mig del camp no existia; els de Castelló, més nombrosos i ordenats al mig, ens tenien la partida guanyada. Tot i així, hem marcat de cap després d'una gran centrada per la dreta de l'atac, però un gran xut des de fora l'àrea ha tornat a anivellar el marcador. I així ha arribat el descans. La veritat és que patíem, sensació de la qual jo ja no me'n recordava.
Amb la segona part ha canviat la tàctica però ha continuat el patiment. Ara, jugant amb un 3-5-2, i amb els primers canvis del partit, la pilota fluïa més i s'arribava a l'àrea contrària amb més facilitat. L'Esplais, ferreny durant tot el partit, ha cedit el terreny a la Unió, que ha començat a tocar. Ha costat, però després d'un rebot, un gran xut ha fet entrar la pilota a la porteria contrària. 2-1 i un "uuuf" ha inundat tota la tribuna. Sembla que no només era jo el que patia. El partit ha continuat al mateix ritme tota la segona part: el Figueres tocant i els de Castelló jugant al contraatac, amb el qual han tingut un parell d'ocasions increibles. Però després del 3-1, tot ha canviat; la Unió s'anava passant a pilota en defensa, sense arriscar, controlant el temps del partit. Finalment, els tres punts s'han quedat a casa, però ja us dic jo que he estat molta estona pensant que n'hi hauria dos que volarien.

Jornada 4
F.E. Vilajuïga 0 - UEFigueres 6
Plàcid partit de la Unió davant d'un equip amb poc gas (ooooooh !!!??). A la mitja part, 0-2 i tranquil·litat. 3 punts més al sarró d'una Unió que es va retrobant de mica en mica amb el seu joc ràpid, que atabala a un rival que ni físicament ni tècnicament aguanta tot el partit. La major golejada de la temporada (per ara) s'ha produït a domicili i tot sembla indicar, després d'un inici de competició un xic dubtós, que no serà l'únic si se segueix a aquest ritme. Felicitats !!!

Jornada 3
UEFigueres 5 - Portbou 0
Golejada per fi. Estàvem mal acostumats. Tot i així, la llauna del Portbou no s'ha obert fins passada la mitja hora de partit. Ha costat fer-los-hi un gol, que ha arribat després que ambdós equips arribessin a l'àrea contrària amb perill. El primer gol, però, ha fet que els fronterers s'obrissin a la recerca de l'empat. Aquest fet ha propiciat el segon gol abans del descans.
Tot i així, els visitants han continuat atacant, fet que ha facilitat, juntament amb la decaiguda física (quina gran arma, l'any passat, no ens enganyem !!!!!), la golejada final. Cal destacar el debut d'en Marquitos, un migcampista provinent del U.E. Vilajuïga de Tercera Divisió.
El Figueres ha millorat, és veritat, davant d'un equip que també acaba de pujar a Segona Regional enguany. Si fóssim malpensats, díriem que el Figueres només guanya davant dels equips que, com ell, estrenen categoria (Vilabertran i Portbou). No penseu malament, home!!!!

Jornada 2
Viladamat 0 - UEFigueres 0
Estem espessos, gent. Aquesta tarda és la primera en més d'un any que no hem marcat cap gol. És veritat que si un equip hauria d'haver guanyat, aquest era el Figueres, davant d'un Viladamat que ha buscat descaradament el contraatac i que ha jugat sempre massa al límit dels fora de joc (ai, si l'àrbitre no els hagués vist!!!). La primera part, no ens enganyarem, ha estat ensopidota per ambdues bandes. Als locals ja els hi anava bé, però. A la segona part la Unió ha imposat un nou ritme, més fort, però insuficient, sense trobar mai cap porta oberta en la organitzada defensa dels locals. Al final no sé si hem guanyat un punt o si n'hem perdut dos; el que sí sé és que hem guanyat la panera que rifaven.
Ja ens podem fer la idea que aquesta temporada no serà el passeig de l'anterior i aquestes dues primeres jornades no fan més que demostrar-ho; potser les lesions, potser que l'equip no està del tot conjuntat... no ho sé, per tant, diguem-ne només accident, d'acord? Que això no ha fet res més que començar !!!

Jornada 1
UEFigueres 3 - Vilabertran 1
Fluix. Fluixet el partit de la Unió avui a Vilatenim, davant d'un Vilabertran molt ben ordenat en totes les seves línies. La Unió s'ha avançat en el marcador, però abans d'acabar la primera part, un golàs dels visitants ha nivellat el marcador. A la segona part, altre cop se'ns ha presentat un partit avorridot, amb una Unió que no acabava de trobar el seu joc i amb un Vilabertran omnipresent en totes les jugades d'atac locals. Un gran cop de cap després de treure una falta ha situat el 2-1 al marcador, tot i que no ha acabat d'asserenar els ànims que tan ben acostumadament tranquils teníem la temporada passada. El patir s'ha acabat a poc pel final, amb una jugada ben trenada i una finalització genial. Els tres primers punts que sumem, això sí, amb un xic de patiment i que ens mostren que aquesta temporada no serà un camí de roses com la passada, sobretot si no millorem el nostre joc ni hi injectem un xic de rapidesa. Espero equivocar-me. Fins la setmana que ve a Viladamat !!!!!!!!!!!