Pàgines

9.5.08

QUATRE COMENTARIS DE L'ASSEMBLEA

Ahir es va celebrar al Teatre Jardí de Figueres la 1a Assemblea, en aquest cas, extraordinària, de la refundada Unió Esportiva Figueres. Des d'aquí, voldria fer quatre consideracions del que em va semblar aquesta reunió sobirana del club.

1- Primer de tot, vull felicitar-nos per l'èxit de l'Assemblea. La veritat és que veient la gran quantitat de cadires plenes a la platea del Teatre, hom se sent orgullós de pertànyer a aquest club. L'únic que demano és que no ens en cansem, d'animar, ni al camp ni a les assemblees.

2- També vull felicitar a la Junta que ha portat les regnes de l'equip en aquest any tan i tan difícil pel futbol figuerenc, però que ha assolit els objectius que es van proposar a inici d'aquesta temporada: ascens i gran captació de socis (en som uns 860).

3- Evidentment, vull felicitar a tots els responsables esportius, jugadors inclosos, evidentment. Uns, per saber motivar a una colla d'exjugadors per què juguin a la categoria més baixa; els altres, per fer gaudir al soci d'uns partits escassament atractius i de posar-hi l'orgull a cada partit.

4- També hi ha coses que m'emprenyen, però que miro d'entendre-les. El Figueres ha començat de nou fa menys d'un any i ja hi ha discrepàncies dins la Junta. Algú ho entén? I m'emprenyo encara més per què aquestes discrepàncies venen derivades de les actuacions o no-actuacions d'un altre club.

5- Una altra cosa que em va fer emprenyar: el tema Fundació. No és un altre club? Crec que se'n va parlar massa. El nostre club és la Unió i les actuacions i decisions que hem de prendre els socis en una Assemblea han d'afectar la Unió. Els altres que facin el que vulguin, si de cas ja ens ho faran saber. Des de quan a les assemblees del Barça es parla de l'Espanyol? Des de quan a les assemblees del Mierdrid es parla de l'Atlético? Siguem seriosos.

6- Futbol base. Voto per què la Unió organitzi el seu propi futbol base. No cal dependre de ningú per fer això. Com bé va dir un soci expert en la matèria ahir a l'assemblea, hi ha gran nombre de jovenalla que vindria encantada a suar la samarreta del nostre club. Jo, des d'aquí, dic: aprofitem-ho; fem-ho. Cal que un altre club ho faci per nosaltres, amb aquesta perspectiva? Torno a dir el mateix: estem parlant de la Unió, dels interessos de la Unió i no pas dels interessos d'un altre club. Que l'assemblea o el que facin a la Fundació decideixin per ella i no per nosaltres.

7- Estadi. De qui és l'estadi? De l'ajuntament? De la Unió? De la Fundació? Com bé va dir un soci ahir, aquest estadi es va construir per la Unió. Sense els èxits de la Unió, a Figueres no tindríem cap estadi enveja de molts clubs de Primera, fins i tot. Em resulta vomitiu que, avui dia, la roba esportiva que fan servir els jugadors de la Unió durant un partit no es pugui rentar a les instal·lacions de l'estadi, que disposa d'un servei de bugaderia força acceptable, per què hi ha un altre estament que no els hi cedeix una cosa tan important com és una simple clau. Des del meu punt de vista, l'estadi és de la Unió; la Unió el va aixecar (gràcies, senyor Bach), hi va jugar 8 anys a Segona A i va pagar el seu manteniment any rere any sense cap mena d'ajuda externa. Ara, quan l'Ajuntament ha pagat 1 miserable any l'estadi, vol que tothom hi jugui i vol canviar la gespa envejada per una d'artificial (ecs!). Que la instal·lin al camp de les Pedreres, si volen!!!!. No hi ha d'altres estadis a Figueres per què hi puguin jugar equips que no formen part de l'organigrama del nostre club? Per quins set sous els hi hem de cedir l'estadi a altres clubs per què sí? Per què l'Ajuntament ho mana? Per què ha pagat 1 any l'estadi i es pensa que amb això ja ho pot demanar tot? Jo dic no: si només hi juga l'equip titular de l'estadi (la Unió), no caldrà canviar la gespa. Si, com vol l'Ajuntament, hi han de jugar tooooots els equips de la ciutat, la gespa no aguantarà i s'hauran de gastar un milió d'euros (1.000.000) per instal·lar la gespa artificial. Jo em pregunto: si el manteniment d'un any per part de l'Ajuntament ja ens porta maldecaps, què ens portarà la inversió del milió d'euros? A més, el regidor d'esports de l'Ajuntament, ahir a l'Assemblea, no va aclarir res de res.

8- Hem de ser, sobretot, unionistes. La temporada que ve, hem de captar més socis, arribar almenys als 1.000; hem de continuar animant l'equip a Segona Regional, a Vilatenim; hem d'acompanyar l'equip als desplaçamanets, penseu en les parades gastronòmiques que es poden fer a Maçanet, a Agullana, a L'Escala o a Llançà.

FELICITATS A TOTS !!!!